2015. október 20.

Lahmacun=török pizza

Tésztához:
  • 5 cups of all-purpose flour
  • 1.5 cup of milk (or water - the reason for me to use milk is for the bottom of the crust to get a nice golden colour)
  • 1/4 cup vegetable oil
  • 3 tsp salt
  • 1 tsp sugar
  • 1.5 small package of insant yeast (10 grams)
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban amíg sima nem lesz (kb 5 perc) majd hagyjuk kelni 2 órát. 

Hús keverék:
  • 1 pound ground beef
  • 1 red paprika
  • 1/2 green paprika
  • 2 tomatoes (you can use tinned tomatoes)
  • 1 large onion or 2 medium sized onions
  • 1 tbs pepper/tomato salca (pure tomato salca will work fine if you can't find mixed salca)
  • 2 tsp red paprika powder
  • 1.5 tsp ground cumin
  • 1.5 tsp ground black pepper
  • 2 tsp salt (use the double if your salca is not salted) 
  • A handfull of parsley
  • 1/5 cup olive oil
Tegyük a paprikát, paradicsomot, petrezselymet, és a hagymát a mixerbe, amíg össze nem áll. (Ne legyen túl sűrű, de túl szószos sem!)
Keverjük össze a salcával, oliva olajjal és fűszerekkel együtt a húshoz.
Ha meg kelt a tészta, gyúrjunk belőlük golyókat (kicsit nagyobbat mind egy ping-pong labda) és takarjuk le, hogy ne száradjanak ki.
Majd nyújtsuk ki őket nagyon vékonyra, kb 2 mm! Megkenjük hússal, és előmelegített sütőben sütjük 5-10 percig.
Ha kész lehet rakni még rá friss petrezselymet, és facsarhatunk rá kis citromot.

 
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése